Отварeна изложба „КОНТРАПУНКТИ“

Прегледа: 438

У оквиру обиљежавања манифестације Дучићеве вечери поезије у Галерији Музеја Херцеговине Требиње вечерас је свечано отворена изложба, двојице врхунских сликара Дада Ђурића и Владимира Величковића, под називом „КОНТРАПУНКТИ“.

Отварајући изложбу, градоначелник Требиња Лука Петровић је рекао да изложба радова Величковића и Ђурића, уз раније изложбе радова Пикаса, Далија и Омчикуса, потврђује раније успостављени пројекат кроз који је Требиње представљено као град културе.

„У Требињу, по сваку цијену, морамо да избјегнемо осредњост и, иако, са прилично танким буџетима, морамо да доведемо умјетнике који су представљали, а и данас представљају највећа имена ликовне умјетности“, истакао је Петровић.

Он је рекао да се Величковић и Ђурић доживљавају као људи кроз које је проговорио народни геније и чије дјело означава и упућује на велики умјетнички капацитет.

„Имати на једном мјесту Величковића и Ђурића значи несуочавати се са конформизмом и традиционализмом, него себе и своје могућности видјети у једном модерном, авангардном контексту, који поставља нова питања“, навео је Петровић.

Петровић је нагласио да међу вечерашњим радовима доминира покрет у његовим бројним аспектима, који, ако усахне или нестане, доводи до питања ‘шта нам остаје?‘.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.