Отворен фестивал класичне музике „Music & More SummerFest Trebinje 2018.“

Прегледа: 581

Интернационални фестивал класичне музике „Music & More SummerFest Trebinje 2018.“ отворен је вечерас у Требињу.

Покровитељ и домаћин фестивала је Град Требиње, а испред Градске управе „Music & More SummerFest Trebinje 2018.“ отворио је замјеник градоначелника Мирко Ћурић који је истакао да је Град Требиње, уз подршку градоначелника Лука Петровића, са задовољством прихватио позив да буде покровитељ пројекта који ће својим умјетничким квалитетом несумљиво допринијети даљем напретку у области културе.

Ћурић се захвалио организаторки фестивала, госпођи Татјани Ранковић, која је у дугогодишњем трагању за локацијом за реализацију овога пројекта препознала град Требиње као идеално мјесто за окупљање музичара из различитих крајева свијета.

„Сигуран сам да ћете се увјерити да је град Требиње отворен град и да је мјесто сусрета, дијалога и сарадње. Отворен је јер је град који је свјестан промјена и поздравља их као као прилику за културни раст. Наше опредјељење је да градимо будућност која подразумијева разумијевање другог, уважавање различитости, сарадњу на свим пољима рада и дјеловања.“, рекао је замјеник Ћурић.

Фестивал је конципиран у виду синтезе  музичких workshoppova, семинара и концертних извођења дијела класичне музичке умјетности и окупља истакнуте педагоге, студенте и ученике завршних разреда средњих музичких школа, интернационалних конзерваторијума и универзитета из САД, Источне Азије и Европе.

Основни циљ овог музичког Фестивала је едукација ученика/студената музике и развој умјетничке музичке креативности кроз класичну музику, са акцентом на промоцији и размјени културолошких различитости у музичким перформансима  младих музичких умјетника.

Фестивал траје до 13. августа 2018. године и биће изведено укупно 8 концерата.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.