Отворен Фестивал медитеранског филма

Прегледа: 451

Додјелом награде “Златни платан” глумцима Светлани Цеци Бојковић и Мету Јовановском вечерас у 20.30 часова у Требињу почео је 6. Фестивал медитеранског и европског филма.

Испред Града Требиња, као покровитеља ове манифестације, фестивал је отворио Зоран Милошевић, начелник Одјљења за друштвене дјелатности.

Милошевић је истакао да је Град Требиње, уз подршку Градоначелника, са задовољством прихватио позив организатора да и по 6. пут буде покровитељ ове манифестације.

„Главни циљ овог фестивала је да промовише регионалну и свјетску кинематографију, отварајући простор за ауторе и филмове који његују аутентичан умјетнички сензибилитет“, рекао је Милошевић.

Први филм приказан на овогодишњем фестивалу је “Проклети пас”, редитеља Драгана Пешикана, а током седам фестивалских дана биће приказано 26 филмова из 12 земаља.

Пројекције свих филмова биће приказиване на љетној сцени Дома младих са почетком у 20.30 сати.

Фестивал медитеранског и европског филма организују “Танграм центар” из Београда, Алпе Адриа културна мрежа и Дома младих Требиње, а под покровитељ је Града Требиња и Управе за дијаспору Републике Србије.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.