Требињски пензионери од данас у објекту Аутобуске станице имају своју продавницу у којој ће у зависности од висине пензије моћи да остваре попуст и до 50 оодсто.

Отварајући продавницу градоначелник Мирко Ћурић рекао је да је ово прва продавница намијењена пензионерима у региону, те да ће бројни требињски пензионери у њој моћи да остваре значајне попусте.

„Пензионери са пензијама до 200 КМ оствариће попуст од 50 одсто, они са 300 КМ имаће 35 одсто, а они до 404 КМ имаће попуст од 25 одсто“, рекао је Ћурић.

Он је истакао и да ће се у продавници моћи купити основне животне намирнице, које су сваком пензионеру потребне.

„Постојаће и лимит куповине, а све ће бити регулисано на основу картице ‘Пензионер+'“, појаснио је Ћурић.

Ћурић је казао да ће у овој продавници моћи да купују искључиво пензионери којих у Требињу има око 7.800.

Предсједник Градског удружења пензионера Илија Риђешић рекао је да је ово веома значајно за све пензионере, наводећи да је и ово још један примјер да Градска управа брине о грађанима треће животне доби.

„Желим да похвалим отварање ове продавнице, јер је ово веома значајно за све пензионере из нашег града“, навео је Риђешић.

И предсједник Удружења пензионера Мирко Милојевић похвалио је отварање продавнице, наводећи да ће ово пензионерима доста значити, с обзиром на износе пензија које примају.

Продавница за пензионере пословаће у оквиру Аграрног фонда, а директор ове установе Веселин Дутина каже да ће пензионерска популација захваљујући подршци Града моћи да купи разноврсне артикле са значајним попустима.

Из Градске управе је раније најављено да ће из градског буџета за рад ове продавнице бити издвојено око 500.000 КМ на годишњем ниову.