По први пут у вртићу у Бреговима: Отворена млађа јасличка група

Прегледа: 2163

У објекту Јавне установе за предшколско васпитање и образовање„Наша радост“ у насељу Брегови, 1. септембра по први пут почела је са радом млађа јасличка група.

Нова група од једанаесторо најмлађих полазника јаслица кренула је са цјелодневним боравком у новоуређеним просторијама, које се налазе у оквиру јаслица .

Дјеци у доби од једне до двије године живота, у новим је просторијама јаслица вртића „Наша радост“ све је прилагођено – набављена је потребна опрема, осигуран је и дидактички кутак, уз поштивање свих законских норматива.

Директор ове установе Александар Вукановић истиче да је за отварање млађе јасличке групе у вртићу у Бреговима владало велико интересовање родитеља.

„Уважавајући повећан  интерес родитеља за смјештај дјеце у све објекте наше установе,  уређење просторија за нову јасличку групу представља тек први корак у повећању капацитета предшколских група у нашој  установи“, каже он.

Љубица Буха, васпитачица у овој групи казала је да су родитељи задовољни условима у којим њихови малишани бораве, као и да је интересовање велико.

Уписано 412 малишана

У све објекте Јавне установе „Наша Радост“ ове године је уписано 412 малишана. Према ријечима педагога Весне Којовић, уписан рекордан број малишана на цјелодневни боравак – укупно 145-оро, много више него ранијих година.

Директор Александар Вукановић истиче да је по први пут отворена и листа чекања за смјештај у ову установу.

„Имамо 15 дјеце на чекању, које нисмо могли да упишемо у овом року, али ћемо настојати да њиховим родитељима што прије изађемо у сусрет. Јавна установа „Наша радост„ ће у наредном периоду наставити с повећањем капацитета у градским предшколским установама, а у припремним фазама већ се налазе и пројекти за вртиће у осталим приградским насељима, с циљем задовољавања потреба родитеља за упис дјеце у нашу установу“, истиче Вукановић.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.