Почела изградња западне обилазнице

Прегледа: 123

На локалитету у Драженској гори код Требиња почели су радови на изградњи западне обилазнице, која ће спојити магистралне путеве за Мостар и Дубровник и значајно допринијети будућим плановима Града Требиња за ово подручје. 

Почетак радова озваничили су градоначелник Требиња Мирко Ћурић и директор “Путева Републике Српске” Ненад Нешић, који су истакли да ће у првој фази бити урађено око три километра пута чија ће ширина бити око 6,6 метара.

Ћурић је казао да је ово веома важна дионица за Требиње и да ће њеном изградњом бити реализован један од циљева средњорочног плана инвестиција, који је усвојила Скупштина нашег града.

“Ова дионица ће спојити Тврдош и Дужи. Ријешиће се један значајан инфраструктурни проблем”, навео је Ћурић.

Градска управа ће у наредном периоду, казао је градоначелник, ријешити незавршене имовинско-правне односе на цијелој дионици пута до магистрале за Дубровник, чиме ће се радови несметано одвијати.

Ова фаза предвиђа и изградњу два кружна тока – једног на споју са путем за Дубровник и други у непосредној близини Града сунца.

У другој фази предвиђена је изградња моста преко Требишњице и спајање новоизграђеног пута са магистралним правцем за Љубиње и Мостар.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.