Почела Конференције о климатским промјенама

Прегледа: 476

Град Требиње данас је домаћин Конференције о климатским промјенама.

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске у сарадњи са Градом Требиње, Фондом за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске и ЈУ „Екологија и безбједност Требиње“ организатори су  ове регионалне конференцијe под називом „Климатске промјене, ризици и заједничко дјеловање у региону“.

Основни циљ одржавања једне овакве конферанције јесте  покушај развијања свијести код грађана и шире јавности о заједничкој борби против климатских промјена, али и да чује мишљење стручњака из региона

На конференцији учествују регионални експерати за климатске промјене из  Републике Хрватске, Републике Србије, Републике Црне Горе, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Испред Градске управе Конференцију је отворио замјеник градоначелника Мирко Ћурић, који је изразио наду да ће се заједничким дјеловањем оставрити циљ који се одржавањем једне овакве конференције жели постићи.

„Имајући у виду да је Херцеговина “црвена зона”, тј. најугроженије подручје када је ријеч о пожарима, а напоменућу само да је током 2017. године евидентирано 757 пожара на овом простору, јасно је колики је интерес Град Требиње да да свој допринос у рјешавању овог проблема, како на локалном, тако и на регионалном нивоу“ – истакао је Ћурић.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.