Градоначелник Требиња Мирко Ћурић  посјетио је требињске основне школе и првачићима пожелио успјешан почетак школовања. Успјешан полазак у школу пожељели су и замјеник градоначелника Слађана Скочајић и начелник Одјељења за друштвене дјелатности Зоран Милошевић.

„Традиционално обилазимо првачиће. Ове године смо били у недоумици како то да организујемо с обзиром на епидемиолошку ситуацију. Одлучили смо да то буде испред школе, да им као мали знак пажње подијелимо поклоне,” рекао је Ћурић.

Градоначелник је додао да ће се настава одвијати у складу са мјерама заштите од вируса корона те је изразио наду да неће бити проблема у провођењу наставе.

“Надамо се да ће све проћи како треба, да неће бити случајева заразе. То је наша и жеља и нада, али ако буде, сматрамо да ће одговорни људи поступити како треба“, рекао је градоначелник.

Директор Основне школе „Јован Јовановић Змај“ Дарко Јегдић каже да је настава организована у складу са препорукама надлежног министарства.

Јегдић се захвалио градоначелнику и представницима Градске управе.

„Захвалио бих се Градској управи на поклонима и на подршци сваке године и пожелио сву срећу нашим првачићима, али и свим ученицима. Надамо се да ће без обзира на тренутну епидемиолошку ситуцају ова година бити добра“, истакао је Јегдић.

Родитељи првачића кажу да ће дјеца похађати наставу уз придржавање прописаних мјера.

“Придржаваће се мјера уз наше савјете и савјете учитеља. Сигурни смо да ћемо издржати до краја ово и да ће и корона проћи ускоро па да се вратимо нормалном животу и раду“, рекао је један родитељ.

Упркос томе што се због коронавируса настава ове године изводи другачије у односу на претходне године, на лицима малих првачића данас се могла видјети срећа и радост.

„Свиђају ми се поклони, упознао сам другаре и биће ми лијепо у школи“, каже један првачић.