Почели 23. Сусрети младих Републике Српске

Прегледа: 74

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић отворила је вечерас у Требињу манифестацију 23. “Сусрети младих Републике Српске” која је окупила око 250 учесника из Српске и региона.

“Током пет наредних дана млади ће имати прилику да се друже, упознају једни друге и отклоне предрасуде уколико их имају, али и да присуствују различитим едукативним, информативним и спортским садржајима, као и излетима”, рекла је Давидовићева на отварању скупа у амфитеатру манастира Херцеговачка Грачаница на Црквини.

Она је истакла да је ријеч о лијепој регионалној манифестацији и да су зато Влада Републике Српске и ресорно министарство пружили финансијску и организациону подршку овом скупу, а да је град Требиње увијек добар домаћин.

“Програм је разнолик и сигурна сам да ће учесници понијети најљепше успомене из овог лијепог града”, рекла је Давидовићева.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је Требињцима драго да се ова манифестација по седми пут одржава у Требињу.

“Посебно је драго нашој омладини која је носилац активности, а ми као Градска управа смо ту да подржимо њихове идеје”, рекао је Ћурић.

Он је додао да Граска управа много помаже младима кроз разне пројекте у виду стипендија и програма запошљавања.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Никола Стјепановић навео је да су гости стигли из Србије, Македоније, Црне Горе, Словеније и Русије.

“Садржај ових сусрета је превенствено едукативни, али и културни и забавни, а мото ових сусрета је реформа образовања”, истакао је Стјепановић.

Манифестацију је подржала и Влада Србије. “Ова је један задатак за све нас, па чак и за моје министарство да се угледамо и организујемо нешто овакво”, рекао је државни секретар Министарства омладине и спорта Србије Дарко Станић.

Омладинци ће ове године засадити симболична 23 дрвета у требињском градском парку, те отворити и своју канцеларију у Требињу.

Ријеч је о највећем окупљању младих у Српској са едукативно-спортско-забавним садржајима, које организују Омладински савјет Републике Српске, уз подршку Министарства породице, омладине и спорта Српске и Града Требиња.

Циљ манифестације, која ће трајати до 30. августа, јесте да подстакне младе из Српске на умрежавање, креативан рад и дружење кроз забаву и интерактивно учење. Срна

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.