Почело анкетирање домаћинстава

Прегледа: 203

На територији Републике Српске у периоду од 17. септембра до 9. октобра вршиће се анкетирања домаћинстава ради израде главног оквира узорка у оквиру кога ће бити обухваћено око 30.000 домаћинстава у 51 јединици локалне самоуправе, међу којима и у Граду Требињу, саопштено је из Завода за статистику Републике Српске.

Упитник садржи 13 питања, почевши од оних о имену и презимену, полу, датуму рођења, о статусу објекта, броју чланова домаћинстава, старосној структури, те образовним карактеристикама.

Из Завода за статистику Републике Српске наглашавају да су прикупљени подаци из анкете строго повјерљиви и биће кориштени искључиво у статистичке сврхе.

– Анкетари ће умјесто упитника на папиру користити лаптопе са инсталираном апликацијом помоћу које ће се вршити унос података и достављати статистичким институцијама на дневној бази – наводи се у саопштењу.

Анкетирање ће спровести овлаштени анкетари званичних статистичких институција у БиХ – Републички завод за статистику, Агенција за статистику БиХ и Федерални завод за статистику, а пројекат ће трајати три године.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.