Почело уређење бициклистичке стазе

Прегледа: 304

Требиње ће до средине октобра добити нову бициклистичку стазу, када је планирано одржавање Балканског првенства у бициклизму. Радове  је данас обишао градоначелник Мирко Ћурић, који је подсјетио да они почели прије десетак дана, као и да ангажована грађевинска оператива и људство јавних установа и предузећа.


Бројне раднике на овом значајном пројекту је посјетио градоначелник Ћурић, који није крио одушевљење динамиком радова али и спремношћу свих који су укључени у овај пројекат да истрају и у што скоријем периоду заврше радове на првој фази пројекта – од Мокрих Долова до Бањеваца.

„У првој фази биће уређена траса некадашње пруге у дужини од око пет километара, од новоизграђене саобраћајнице у Мокрим доловима, кроз тунел у Полицама, преко жељезничког моста, некадашњом пругом уз Горичко језеро до Мичевца и Бањеваца, док ће у другој фази бити санирана дионица до излетишта Јазина”, навео је Ћурић.

Он је истакао да се уређење бициклистичке стазе ради властитим ресурсима, а да су у посао укључена бројне градске установе и предузећа, али и организације попут Планинарског друштва “Вучји зуб”.

Како би се радови што квалитетније и брже завршили, тимови радника подијељени су по секторима, ангажовано је и 15 припадника цивилне заштите Хидроелектрана на Требишњици.

“Све радове изводивимо у складу са планираном динамиком. На терену смо већ неколико дана и радници, уз помоћ машина, дају свој максимум да успјешно урадимо овај пројекат”, навео је Батинић.

Директор Јавне установе “Екологија и безбједност” Стеван Бекан рекао је да ће, након што буде уређена, сваки бициклиста или шетач имати могућност да посјети и неке од бројних културно-историјских споменика као што је средњовјековни град Мичевац.

“Уредићемо и то подручје, али и прилазе ријеци, те другим споменицима културе на траси цијеле дионице бициклистичке стазе”, навео је Бекан.

За предсједника Планинарског друштва „Вучји зуб“ Игора Шкера Требиње ће овим пројектом добити живописну стазу, која ће бити веома атрактивна.

„Она  пролази кроз различите предјеле, прилагођена је свим узрастима па је интересантна и као туристичка рута, јер пролази поред културно-историјских знаменитости“, рекао је он.

На уређењу стазе, ангажовани су и припадници Центра за газдовање кршем, добровољних ватрогасних друштава, Комуналног, те активисти Вучјег зуба и ЦОРИЕ.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.