Почео Међународни кошаркашки турнир

Прегледа: 383

У Требињу је данас отворен први Међународни кошаркашки турнир пријатељства за дјечаке рођене 2004. године, на коме учествује осам екипа из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Отварајући турнир, предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак је истакао да су Србија, Црна Гора и Република Српска расадници кошаркашких талената од глобалног значаја.

“Физичке предиспозиције људи и њихова психичка стабилност, уз несумњив квалитет локалних кошаркашких стручњака, кључни су фактор таквог статуса спортиста са ових простора”, истакао је Бањак.

Он је нагласио да је Требиње локална заједница која много улаже у спортску инфраструктуру, подсјећајући да је у току изградња затвореног базена, атлетског комплекса, помоћног фудбалског терена, као и многих других објеката који уз изузетно повољну климу омогућавају квалитетне припреме и такмичења спортиста свих нивоа.

Помоћник министра, породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске Драган Јаћимовић изразио је задовољство што су се врхунске екипе младих кошаркаша састале у Требињу, граду спорта и омладине.

“Сигурно је да ни Република Српска ни БиХ не морају да брину за будућност кошарке”, истакао је Јаћимовић и честитао домаћину, Кошаркашком клубу “Леотар” на добро организованом турниру.

Међународни кошаркашки турнир пријатељства траје два дана.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.