Почео сајам запошљавања: У ПОНУДИ 140 РАДНИХ МЈЕСТА

Прегледа: 256

У Требињу је јутрос почео Сајам запошљавања, предузетништва и занимања на коме је понуђено око 140 радних мјеста.

Осим нових радних мјеста, у току сајма ће бити представљени и пројекти “Challenge to Change” и “Европска мрежа предузетништва РС” које реализује Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа.

Сајам је отворио градоначелник Требиња Мирко Ћурић који је истакао да је жеља Градске управе Требиње да се грађани данас информишу и пронађу адекватне послове, као и да се смањи стопа одласка радне снаге кроз побољшање услова које нуде послодавци.

„Послодавци су предузели већ неке мјере како би потенцијалним радницима понудили адекватне услове рада, а циљ сајма је успостављање везе између незапослених и евентуалних послодаваца, како би се попунила слободна радна мјеста и нашла најбоља рјешења и за послодавце и за раднике, истакао је Ћурић.

Он је додао и да је реални сектор покретач економије града те да у њему лежи широк развојни потенцијал:

 „Битно је да схватимо да је реални сектор водећи носилац развоја и да он мора функционисати као најважнији фактор за економију града. Незапослене треба информисати да у овом сектору има довољно простора за напредак и развој и адекватну накнаду, која је веома битна. У оквиру пројеката подршке самозапошљавања, које је у протекле двије године проводио Град Требиње, бројни  предузетници су покренули послове и данас успјешно послују“.

Ћурић је најавио је да ће Градска управа и даље подржавати програме самозапошљавања, као и све друге пројекте које воде смањењу незапослености.

Дејан Шешлија из Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа је рекао да је сајам прилика да се послодавци и незапослени повежу, а да се у наредном периоду треба радити на привлачењу инвестиција, отварању радних мјеста и повећању плата:

 „У наредном периоду је потребно радити на привлачењу инвестиција и отварању квалитетнијих радних мјеста, који ће радницима омогућити веће плате, јер само тако је могуће ограничити одлив радне снаге, као негативну појаву у РС“, истакао је он.

Поред послодаваца на сајму су своју понуду кредитних линија подршке привреди представиле и финансијски организације, док су средње школе представиле своја занимања.

Заинтересована лица могу посјетити сајам данас до 14.30 часова, у ЈУ “Дом младих” Требиње.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.