Положен камен темељац за Палату правде

Прегледа: 396

У Требињу је данас замјеник шефа Делегације Европске уније у БиХ Калдун Сино, са челницима требињских правосудних институција, положио камен темељац за изградњу зграде Палате правде у Требињу. У Палати ће бити смјештени Окружни и Основни суд, Окружно тужилаштво и Судска полиција.

Званичном почетку реализације пројекта, присуствовали су министар правде РС Антон Касиповић, градоначелник Требиња Лука Петровић и представници Високог судског и тужилачког савјета БиХ.

За изградњу Палате правде Европска унија издвојила је милион и по евра, док је учешће Града Требиња 970.000 КМ.

Градоначелник Требиња Лука Петровић изразио је задовољство што је Град Требиње, као партнер Европској унији, испунио све своје обавезе предвиђене пројектом Палате правде, а који су градску касу коштали 970.000 КМ.

„А оне су се односиле на рјешавање имовинско-правних односа, односно замјену локација са правосудним институцијама, на трошкове грађевинске ренте и околног уређења, трошкове уклањање објекта, као и на обезбјеђивање инфраструктурних прикључака“, казао је Петровић.

Замјеник шефа Делегације Европске уније у БиХ Калдун Сино раније данас састао се и са градоначелником Петровићем, а посјетио је и правосудне институције у нашем граду.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.