Поводом Међународног дана породице, градоначелник Требиња Мирко Ћурић упутио је честитку свим грађанима, наводећи да ове године, услијед вируса корона, Град није био у могућности да организује обиљежавање овог значајног датума.

Градоначелник је истакао да је ово један од најважнијих дана када треба да сагледамо шта смо учинили за породицу, као основну ћелију друштва, која је свима нама подршка како на личном, тако и на професионалном нивоу.

                   „Када говоримо о породици треба да знамо да је то ријеч која има узвишено значење, значење које нас обавезује да будемо и добро дијете, али и добар родитељ, брат или сестра.

Зато је породица оно чему треба да тежимо и коју треба да његујемо. И управо нам је пандемија вируса корона показала да је породица основа свега, да нам је са њом много лакше да пребродимо све изазове. Ова пандемија нас је и подсјетила и да више времена треба да проводимо са нашим најближим, да се више посветимо дјеци и да будемо одговорни родитељи, супружници, дјеца.

Брзина живота и савремене технологије поставиле су неке друге, очигледно, небитне ствари на прво мјесто, а запостављена је основна ћелија друштва и нашег битисања. Из тог разлога, овај дан је само један од 365 дана у којима треба да славимо и величамо породицу и њену улогу у животу свакога од нас.

У свијету какав данас познајемо важно је истаћи да је сваки члан породице равноправан, јер је управо то основа здраве породице коју сви прижељкујемо. Тамо гдје се поштују муж и жена, брат и сестра – налази се основна линија битисања, поштовања и љубави, као најузвишенијих идеала којима тежимо.

Свим грађанима желим срећан овај Дан. Данас, као и осталих 365 дана, породицу ставите на прво, узвишено мјесто, јер је она искрена и најважнија подршка сваком од нас“.