Посао за ТРИДЕСЕТ ДВОЈЕ суграђана из борачких категорија

Прегледа: 2070

 Тридесет двоје наших суграђана данас је у Градској управи у Требињу потписало уговоре о запослењу са 19 привредника из нашег града, у оквиру пројекта додјеле субвенција послодавцима за запошљавање борачких категорија, који је покренуо Град Требиње.

Према ријечима градоначелника Луке Петровића, укупна субвенција Града Требиња за поменута 32 уговора износи 234 и по хиљаде КМ.

„Субвенција се додијељује 23 мјесеца, тако што ћемо првих 11 мјесеци плаћати 50%, а наредних 12 мјесеци 25% износа плате са доприносима. Уговор је потписало 29 лица са средњом стручном спремом и троје са високом“, рекао је Петровић.

Он је истакао да посебно радује што су ријеч о радним мјестима у реалном сектору.

„То је важно јер је знак да се ови људи не плаше живота, да су спремно кренули у оно што им можемо понудити – а то је рад у реалном сектору. Привредници су се одазвали, нашли су људе путем делегирања испред Борачке организације Града Требиња. Спискови су формирани и сви који су били пријављени су и одобрени“, објаснио је градоначелник Петровић и додао да ће се овај програм субвенционисања запошавања борачких категорија и даље наставити.

„Ми ћемо упутити и нови јавни позив да би прикупили додатне апликације за рјешавање проблема незапослености категорија – породица погинулих, ратних војних инвалида и демобилисаних бораца или дјеце демобилисаних бораца, који се налазе на Заводу за запошљавање“, закључио је он.

Највећи број новозапослених, њих десет, нашао је посао у Индустрији алата Требиње.

„Субвенција Града Требиња је огроман износ за нас и самим тим олакшала нам је обуку радника и преквалификацију јер у Требињу немамо адекватну школу. С обзиром да је Индустрија алата на путу оживљавања производње, надамо се да ћемо и овим акцијама ојачати проширење производње и олакшати примања радника“, каже Бранка Ратковић, директор требињског ИАТ-а.

Славољуб Грче, магистар индустријског инжињерства и менаџмента, активно је тражио посао још од 2012. године, када је у Агенцији за мала и средња предузећа одрадио приправнички стаж.

„Данас сам потписао уговор и почињем да радим у Индустрији алата. Неизмјерно сам захвалан директорици Ратковић и градоначелнику Петровићу што су омогућили да добијем посао у струци. Презадовољан сам, посебно тиме што сам након толико времена добио посао“, казао је Грче.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.