Потписан Споразум између Града Требиње и EscherTec AG

Прегледа: 508

У просторијама Градске управе данас је потписан Уговор о реализацији пројекта Концепт енергетске ефикасности  за Град Требиње.

Уговор је склопљен између компаније “EscherTecAG”, са сједиштем у Цириху, и Града Требиње, а потписницу су госпођа Габриеле Кандер, директорица маркетинга и продаје компаније “EscherTec” и градоначелник Требиња Лука Петровић.

Вриједност пројекта износи 328 хиљада швајцарских франака, од чега ће Влада Швајцарске посредством фондације „Repic“ издвојити 150 000 CHF, колико и град Требиње, а компанија „EscherTec“ 28 000 CHF.

Посао би требао бити завршен наредне године.

Према ријечима градоначелника Петровића у згради Градске управе  биће потпуно обновљен климатизациони систем, постављени соларни панели, а уштеде електричне и топлотне енергији биће значајне.

“Град Требиње ће и даље учествовати у пројектима енергетске ефикасности и у другим објектима”, истакао је Петровић.

Габријеле Каднер из компаније „ EscherTec“, која се бави енергетском ефикасношћу, је истакла да је ово пилот пројекат у БиХ у чијој првој фази је мапирање зграда локалних управа како би се увидјело гдје се највише троши струје, након чега ће се тражити најбоље рјешење за уштеде у тим објектима.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.