Потписан уговор за додјелу 25 пластеника за социјално угрожене породице

Прегледа: 113

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић потписао је данас  уговор о сарадњи са представницима њемачке невладине организације Арбеитер-Самаритер-Бунд (АСБ) о додјели 25 пластеника, за социјално угрожене породице са подручја Требиња.

Како је прецизирао градоначелник Мирко Ћурић, процијењена вриједност пројекта под називом „Директна социо-економска помоћ изузетно угроженим породицама у локалним заједницама у Босни и Херцеговини“ је 60.000 КМ, од чега ће Град Требиње издвојити 20.000 КМ, а остатак њемачка организација.

„Пластеници ће бити додијељени социјално угроженим породицама, како би се омогућила самоодрживост ових породица. Ми ћемо у наредном периоду да реализујемо још неке заједничке пројекте“, казао је Ћурић.

Елмир Бојаџић, директор ове њемачке организације за Југоисточну Европу истакао је да је ово трећи пројекат који се заједнички реализује са Градом Требињем и подсјетио да су досадшњи пројекти, захваљујући изузетној професионалношћу градске управе Требиња до сада реализовани веома успјешно.

„Овај пројекат се спроводи у седам локалних заједница у БиХ – Требиње, Шамац ,Столац, Крупа, Хаџићи, Високо и Травник, у укупном износу од 360.000 КМ. Од свих општина и градова који су обухваћени пројектом, Требиње је добило највећи број пластеника“, рекао је Бојаџић.

Пластеници би требало бити додијељени крајњим корисницима до почетка љетних мјесеци ове године.

 

Радио Требиње

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.