Градоначелник Требиња Мирко Ћурић потписао је данас уговоре о стипендирању са редовним студентима првог циклуса студија из овог града, за шта је Градска управа издвојила 140.000 КМ.

Стипендије од Градске управе добиће 100 студената са подручја Требиња, а данас је потписано са њих 50, док ће са преосталих 50 бити потписано почетком наредне седмице.

Ћурић је рекао новинарима да је важно подржати студенте, те навео да ће стипендије бити исплаћиване у складу са пуњењем буџета у наредних 10 мјесеци у износима од 100 КМ до 250 КМ.

„Финансије су важне, али више од тога пажња, поготово када је ријеч о студентима са високим просјеком, а чији родитељи имају мала примања“, истакао је Ћурић.

Он је навео да је циљ да се сви студенти врате да раде у Требињу и изразио наду да ће се одређен број оних који су отишли вратити и наћи запослење.

Николина Бурани, апсолвент Медицинског факултета у Фочи, која је и дијете без оба родитеља, у наредних 10 мјесеци од Градске управе ће примати стипендију од 250 КМ.

Бурани је рекла новинарима да ће јој то веома значити и финансијски, али и као подстицај за даље учење.

Даница Миладиновић, мајка студента који је добио градску стипендију, рекла је да им ово много олакшава финансирање и захвалила Градској управи.