Потписани уговори за програм самозапошљавања

Прегледа: 477

Градоначелник Требиња Лука Петровић потписао је данас уговоре са првих 25 апликаната на програм самозапошљавања кроз покретање или проширење властитог бизниса, за које је град Требиње из буџета издвојио 468.000 КМ.

„Програм подршке самозапошљавању у 2017. години покренут је од стране Града Требиња, а укупно ће бити потписано 77 уговора. Данас смо уприличили пријем за првих 25 предузетника који ће бити скинути са евиденције са требињског бироа за запошљавање. Они су потписали уговоре о неповратним средствима које ће користити у наредна 24 мјесеца, а у зависности од дјелатности износ помоћи је од 4.500 до 12.000 КМ“, навео је Петровић.

Он је додао да ће град Требиње подржати људе који су се охрабрили и показали спремност да сами раде и стварају и да ће и у 2018. години резервисати дио средстава за подршку малим бизнисима.

Илија Имшир, власник фарме свиња из Требиња каже да је након 14 година коначно неко показао разумијевање и понудио подршку људима који су покренули мали бизнис.

„Добио сам 12.000 КМ. Овај новац ћу употријебити за проширење капацитета, унапријеђење бизниса и евентуално нова запошљавања“, каже Имшир.

Јадранка Лојпур, из Ластве већ 12 година се баве пољопривредом, а новац ће искористити за проширење породичног газдинства.

„Супруг и ја живимо искључиво од пољопривреде. Ово је први пут да добијемо безповратна средства, која нам пуно значе и захваљујемо се градоначелнику и свима који су препознали наше идеје. Средства у износу од 10.000 КМ уложићемо у опрему и проширење прозиводње засада малине, јагоде, купине, вишње“, навела је Лојпур.

Шпиро Чечур, планира да новац уложи у покретање Туристичке агенције.

„Захвалио би се градоначелнику на указаном повјерењу. Отварам туристичку агенцију ‘Херц травел’, која ће све расположиве туристичке ресурсе града Требиња са околином представити тржишту, у циљу да сви они актери који учествују у задовољењу туристичких потреба имају неку корист“, истакао је Чечур.

До краја мјесеца биће потписани уговори и са осталим апликантима. Новац је обезбјеђен и одмах по потписивању ће бити пребачен на рачуне корисника.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.