Потписано још 20 уговора за самозапошљавање

Прегледа: 505

У Градској управи данас је потписано још 20 уговора за додјелу неповратних средстава привредницима и пољопривредницима који су, у оквиру програма за запошљавање, одлучили да покрену сопствени посао.

Ова средства, у вриједности од 313.000 КМ, дијелом обезбјеђује Град Требиње, а дијелом Фонд солидарности.

Kако је предвиђено програмом, око 65 одсто средстава ће бити уплаћено одмах након потписивања уговора, а дио у наредној години.

Мирко Ћурић, замјеник градоначелника Града Требиња је истакао да је обавеза ових лица, која су добила назначена средстава, да буду запослени наредна 24 мјесеца.

„Формирали смо комисију која ће да прати динамику рада. Она неће имати само задатак да контролише како су искориштена средстава него да се утврди да ли је, можда, њима потребна и нека друга врста помоћи“, појаснио је Ћурић.

Он је навео да ће Град Требиње бити на располагању овим људима и у наредном периоду, јер су, како је навео, одлучили храбро да покрену самостални посао и да се брину о себи и својим породицама.

Синиша Лакић је 30 године на Бироу за запошљавање, па је сада одлучио да сам започне посао и засади јагоде и љешнике.

„ Ово ми је јединствена шанса, овај програм је добра идеја, а видјећемо шта ће даље бити, можда ће бити још боље. Добио сам 4.500 марака, што је довољно за почетак. Биће догодине још више, ако будем радио, а ако не будем радио, што би ми давали“, рекао је Лакић.

Стојанка Петров и супруг су конкурисали за додјелу средстава у оквиру програма самозапошљавања како би основали туристичку агенцију.

„Добили смо потребна средства од Града, овим путем им се захваљујемо, за нас је то нешто огромно. Ово нам је први пут да смо конкурисали и одмах смо добили“, каже Стојанка Петров.

Прије двадесетак дана потписано је првих 28 уговора. Укупно је примљено 115 апликација за самозапошљавање, али је комплетну документацију доставило њих 48.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.