ПОТПИСНИ УГОВОРИ О НОВЧАНОЈ ПОДРШЦИ БУДУЋИМ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА

Прегледа: 420

Градоначелник Требиња Лука Петровић данас је потписао 18 уговора о самозапошљавању са будућим предузетницима са подручја Требиња који желе да покрену или прошире сопствени посао.

Уговори, чија је укупна вриједност око 100.000 марака, су потписани са људима који су били на Бироу за запошљавање, а одлучили су да се самостално баве пољопривредом или неким услужним дјелатностима.

Градоначелник Требиња Лука Петровић је истакао да ће Град Требиње и у наредном периоду још више помагати предузетничку дјелатност.

„Они су добили различит износ средстава од 4.000 до 11.000 марака, у зависности која је дјелатност у питању. Сви они су одлучили да се ‘скину‘ са евиденције Завода за запошљавање и да сопственим рукама крену у посао, уплаћују дориносе, купују опрему и излазе на тржиште. Бићемо им на услузи када год им то буде затребало, у било ком контексту, и савјетодавно и додатном новчаном помоћи, јер нам је циљ да предузетнички дух у Требињу буде развијен“, истакао је Петровић.

Он је навео да је овај позив отворен до краја године, односно до истека средстава.

„Имамо средстава и свако ко жели може да поднесе пријаву. Средства за ових 18 предузетника ће бити уплаћена већ сутра. Биће исплаћено 65 одсто средстава у овој години, а остатак у наредној“, појаснио је Петровић.

Током прошле и у овој години потписано је укупно 70 уговора о самозапошљавању.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.