Поводом смрти Славенка Шћепановића, данас је у Градској управи Требиње одржана комеморација.

Опраштајући се од доктора грађевинских наука, Мирко Ћурић, градоначелник Требиња, рекао је да је Шћепановић отишао у зрелим годинама, када се још увијек може радити, када се испред себе може поставити циљ који је и замашан и изазован.

„Славенко Шћепановић био је човјек у коме је било акумулирано веома складно знање и искуство. Знање које је стекао на сарајевском универзитету и касније, бавећи се научним радом, крунисаним докторатом, Славенко је био човјек овог града и овог времена – и једног и другог на један аутентичан и истовремено на смирен и динамичан начин“.

Говорећи о животном путу Славенка Шћепановића, Ћурић је подсјетио да је овај врсни грађевински стручњак почео да ради у ондашњем Јадранском сливу, да би се касније укључивао у различите послове и пројекте, те својим знањем и прегалаштвом дао значајан допринос изградњи и развоју Требиња и Херцеговине.

Испред најближих сарадника на комеморацији су говорили Гордан Мишељић, директор ХЕТ-а и Слободан Берић, директор Института за грађевинарство – Пословни центар Требиње.

Славенко Шћепановић биће сахрањен данас у 15 часова на гробљу у Подгљивљу.

Радио Требиње