Позив за дигиталне идеје о бољој вези градских власти и грађана

Прегледа: 186

Регионални програм локалне демократије на западном Балкану (РеЛоаД) објавио је позив за технолошке идеје за унапређење комуникације између грађана и локалних власти.

Из овог пројекта су саопштили да организују идеатхоне и хацкатхон са циљем добијања идеја од младих особа за технолошка рјешења којима ће грађани покренути иницијативу, пријавити проблем, подијелити информацију о потребама у заједници или сазнати више о свему што их занима у раду локалних власти.

Пријављене идеје треба да допринесу унапређењу комуникације и сарадње између јединица локалних самоуправа и грађана/ОЦД.

Позив за учешће на идетхонима је намијењен свим особама које се баве друштвеним активизмом, ИТ стручњацима и уопште активним грађанима.

Заинтересовани могу да се пријаве на идеатхона који ће у Бањалуци бити одржан 25. септембра и у Сарајеву 3. октобра.

Послије тога, тимови чије идеје на идетхонима буду одабране као најбоље ће имати прилику да их детаљније разрађују на хацкатхону који ће бити одржан од 12. до 14. октобра у Сарајеву. Најбоље идеје ће одабрати жири и те идеје ће се онда даље развијати како би свима вама биле на услузи.

Линк на пријаву може се погледати ОВДЈЕ.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.