Предсједавајући БиХ Младен Иванић у посети Требињу

Прегледа: 367

У оквиру прве радне посјете, предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић посјетио је данас Градску управу Требиње гдје се састао са градоначелником Славком Вучуревићем и начелницима свих одјељења Градске управе.

Вучуревић је након састанка истакао да се највише разговарало о потребним законодавним промјенама на нивоу БиХ које су важне за несметан раст и развој привреде локалних заједница и њиховог отварања према страним инвеститорима.

На састанку је било ријечи и о актуелном економском положају Требиња и градским новчаним средствима која су остала на Бобар банци усљед њене ликвидације. Вучуревић је у изјави за медије данас саопштио да је Град Требиње добило документ којим Европска Унија упозорава Министарство финансија РС на обавезу о извршењу поврата средстава од ИПА фондова, која су додјељена Граду Требињу, а која су такођер заробљена на Бобар банци.

Предсједавајући предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је медијима да БиХ очекују реформе у које би требало имплементирати и интересе локалних заједница, прије свега у економском смислу. Иванић је рекао да Европска Унија има намјеру да у том смислу и финансијски подржи БиХ и додао да ће, преко заједничких институција БиХ, али и личним залагањем, покушати да помогне Граду Требињу да настави пројекат реконструкције градског водовода који је такођер усљед пропасти Бобар банке доведен у питање.

Иванић је рекао да ће у оквиру своје функције и надлежности покушати да афиримише Требиње на међународном плану, те да о томе већ постоје конкретне идеје.

Предсједавајући предсједништва БиХ се данас састао и са локалним винарима са којима је разговарао о условима рада и развоја производње вина. Он је рекао да закон о винарству треба донијети, али да он треба бити и у корист малих, породичних винарија јер су оне специфичности локалних заједница попут Требиња.

Иванић је рекао да би институције Републике Српске требало да помогну и обезбиједе технолошку подршку малим винаријама, што би представљало огромну помоћ и пружило могућност опстанка свим породичним винаријама које традиционално егзистирају на овом простору.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.