Предсједник Српске у посјети Требињу: Фонд солидарности оправдао постојање

Прегледа: 372

Предсједник Републике Српске Милорад Додик  рекао је данас у Tребињу да на рачуну Фонда содлидарности за лијечење дјеце у иностраству има довљно новца да се може помоћи сваком обољелом дјетету у РС.

Он је приликом посјете породици шеснаестомјесечне Софије Радовановић, која болује од тумора ока, рекао да му је жао што раније није формиран Фонд, али му је, у сваком случају  драго, да сада људи знају да постоји мјесто гдје се могу обратити и добити неопходна средства.

“ У тим тешким тренуцима најважније је да се што је могуће брже дође до великих зравствених установа, а у инсторанству нема интервенција, ако се унапријед не плате, што већина људи до сада није могла, него су организоване различте акције. Овако је проблем ријешен, новцем из Фонда солидарности се одмах реагује“, навео је Предсејдник РС.

Он је додао да је имао жељу да, када први пут дође у Требиње посјети и малу Софију, и да му је драго што је операција у Швајцарској била успјешна.

Гранодаченик Требиња Лука Петровић рекао је, да је примјер мале Софије Радовановић показао да Фонд солидарности треба да постоји, а не да људи у најтежим ситуацијама „просе“ и организују различите хуманитарне акције.

Софијина мајка Вукица каже да је дјевојчица сада добро, опоравак траје планирано и ускоро ће имати контролу у Швајцарској.

Подсјећамо, за лијечење мале Софије средстава су обезбиједили Фонд здравственог осигурања РС и Фонд солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству, као и грађани својим добровољним прилозима.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.