Предсједник Владе Жељка Цвијановић посјетила радове на изградњи олимпијског базена у Требињу

Прегледа: 531

Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић завршила је данашњу посјету Требињу  обиласком градилишта затвореног пливачког комплеска на Абазовини, за чију су изградњу Хидроелектране на Требишњици, одобрењем Владе РС, издвојиле око 10 милиона КМ.

„Ово ће бити мјесто које ће у Требињу окупљати такмичења и различита друга дешавања, оно је и шанса за развој спорта и укључивање дјеце у спортске активности, а исто тако и за развој туризма у којем Требиње заиста иде крупним корацима напријед“, казала је Цвијановићева.

Градоначелник Требиња Лука Петровић захвалио је Влади што је препознала значај овог пројекта и дала зелено свјетло за инвестицију Хидроелектрана на Требишњици, највећу након рата у једну локалну заједницу.

„Требињски пливачи и новоформирани ватерполо клуб више неће морати да путују на зимске припреме и такмичења у сусједне градове Херцег Нови и Дубровник. Друга важна ствар је да ће сва дјеца Херцеговине овдје имати могућност да прођу кроз школу пливања и у зимским условима“, истакао је Петровић.

Он је додао да ће затворени пливачки комплекс у Требињу, са олимпијским и помоћним базеном за распливавање, имати потенцијал и за организацију европских и свјетских пливачких такмичења, а биће и више од тога – мултифукционалан и, што је посебно важно, самоодржив објекат.

„Преко 200 соларних панела смањиће трошкове загријавања воде, у оквиру комплекса биће и мини мотел, теретана и спа центар, шест трговачких објеката, као и просторије за такмичаре и судије, те трибине за 500 гледалаца“, појаснио је Петровић.

Он је казао да ће се као инвеститор за помоћне садржаје објекта укључити и Град Требиње, који ће посредством ЈУ „Базени Требиње“ најпосле преузети и газдовати цјелокупним комплексом.

Са захтјевним системом климатизације и ПДВ-ом, укупна вриједност пројекта, напоменуо је Петровић, процијењена је на преко 13 и по милиона марака.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.