Представљен Акциони план пројектa “Правда за дјецу”

Прегледа: 266

У оквиру пројекта „Правда за дјецу“ данас је у Градској управи Требиње одржан oкругли сто који су предводили чланови радне групе/kомисије, коју је за имплементацију пројекта формирао градоначелник Требиња Славко Вучуревић.

Радна   група у сарадњи са релевантним секторима и Центар за људска права у Мостару, након извршене анализе стања, направили су приједлог Акционог плана у области превенције малољетничког преступништва  и примјене алтернативних мјера.

Округли сто је посвећен презентовању и дискусији приједлога Акционог плана са циљем превенције малољетничког преступништва на нивоу Града Требиња, као и анализи стања и пројектних активности и резултата.

Град Требиње је већ учествовао у предходној фази реализације пројекта и дао је велику подршку у имплементацији пројекта „Заштита дјеце изложене ризику и контакту са законом у БиХ“ у периоду од 2010-2013. године. У склопу овог пројекта пружена је подршка општинама и градовима у БиХ са циљем стварања услова за примјену алтернативних мјера према малољетницима у сукобу са законом, као и превенцију малољетничког преступништва.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.