Представници Града Требиња посјетили компанију “Требињка”

Прегледа: 827

Градоначелник Требиња Лука Петровић, са својим замјеником Мирком Ћурићем, посjетио је данас производне погоне србијанске компаније, у халама пословног центра “Тини”.

Након што је прије два мјесеца представник фирме из Аранђеловца закупио овај простор покренута је производња  “тешке” женске конфекције, а већ је запослено 78 радника. Производњу у пословном центру “Тини” покренуо је бивши рукометаш Небојша Прековић.

Градоначелник Петровић, након обиласка погона и упознавања с процесом производње, изразио је задовољство што је оживио производни погон у граду и што је у кратком временском периоду инвеститор покренуо производњу.

“Град Требиње треба да врати овај напуштени објекат у функционално стање и овдје је доста инсталација било  ван фунције. Ми смо уложили минимална средтава за почетак, али смо у буџету Града Требња планирали око 500 000 КМ у оживљавање климатизационог система, који никада није профункционисао, како би се производња могла обављати у двије или три смјене, по потреби.”, истакао је градоначелник Петровић.

Град Требиње финансираће и пробни рад  радница које долазе са Завода за запошљавање Републике Српске у трајању од 3 мјесеца.

Ову посјету Прековић је искористио да се захвали Граду Требињу на подршци која му је пружена приликом покретања производне.

“Ја нисам очекиивао овако нешто успешно на овим просторима  брзо, једноставно и функционално”, рекао је Прековић.

Прековић планира до краја мјесеца да број запослених доведе до 100 радника. Такође, до краја текуће године, има у плану отворити и бутик у Требињу, са производима који се раде у новоотвореном погону.

У новоформираном предузећу шију се женски капути, а цјелокупна производња пласира се на тржиште Француске.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.