Представници Привредне коморе РС одржали састанак са градским БФЦ тимом и локалним привредницима

Прегледа: 108

У дводневној посјети требињској Градској управи јуче и данас боравили су представници Привредне коморе Републике Српске. У оквиру посјете, одржан је састанак са члановима градског БФЦ тима који је у претходне три године радио на активностима унапређења административних процедура за потенцијалне инвестироре и све оне који послују на територији града.

Подсјећамо, Требиње је прошле године добило БФЦ сертификат према коме је Градска управа Требиње испунила све услове и постала дио мреже градова и општина РС које инвеститорима нуде повољно пословно окружење у смислу административних олакшица, ефикасности, брзине рјешавања те доступности података и информација приликом оснивања и развоја бизниса.

Осим са члановима градског БФЦ тима, представници Привредне коморе су се данас састали и са локалним привредницима са којима су подијелили информације о активностима које Комора спроводи у циљу унапређења услова за пословање.

Предмет састанка су биле и информације о доступним пројектима иностраних влада везаних за локални економски развој попут Програма “Развојна партнерства с привредом” (ДПП), који финансира Њемачка влада. Ријеч је о програму који се проводи још од 1999. године, у више од 70 земаља, а обухвата секторе трговине, индустрије, екологије, здравства, енергетике.

Како је на данашњем састанку речено, Привредна комора РС стоји на располагању свим заинтересованим привредницима за помоћ и подршку у припреми пројектних апликација за овај програм.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.