ПРЕМИЈЕР ВИШКОВИЋ И ЗАМЈЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА МИРКО ЋУРИЋ НА ПРИЈЕМУ КОД ВЛАДИКЕ ДИМИТРИЈА

Прегледа: 257

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и замјеник градоначелника Мирко Ћурић састали су се данас са епископом Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

Вишковић је, након састанка са владиком захумско-херцеговачким и приморским Димитријем, истакао да Влада Републике Српске неће дозволити да се зауставе радови на храму у Мостару.

“Морао сам заједно са владиком Димитријем да констатујем да Влада ФБиХ и цијели међународни свијет, који пуним устима прича о демократији, суживоту и једнаким правима, не рачунајући Шпанију, није помогао изградњу ове цркве”, навео је Вишковић.

Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Димитрије изразио је захвалност премијеру Вишковићу због посјете Требињу и Херцеговини, наводећи да је Влада Републике Српске увијек имала разумијевања за све потребе Епархије на чијем је челу.

“На нама је да радимо са људима, првенствено са младим људима, који су наш главни ресурс, да они буду образовани, културни, да имају и вјеру, али да развијају и интелектулане способности”, рекао је владика Димитрије.

Он је поручио да ће сви пројекти у Епархији имати смисла само ако буде имао ко да се у њима моли Богу. “Као што ће школе имати смисла ако у њима има ко да учи. То су пројекти за наше будуће генерације”, истакао је владика Димитрије.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.