Пријем поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви

Прегледа: 435

У Центру за трансфузијску медицину јутрос је, поводом Свјетског дана добровољних давалаца крви, уприличена акција Друштва добровољних давалаца крви Требиње, на којој је прикупљено 50 доза најдрагоцјеније течности.
Након хумане акције, уприличен је свечани пријем давалаца код градоначелника Требиња Славка Вучуревића и положено цвијеће на Споменик погинулим и умрлим добровољним даваоцима крви испред требињске болнице.

Градоначелник Славко Вучуревић захвалио је даваоцима крви за хуманост коју несебично показују, добровољно, без икакве надокнаде. „Они заслужују пажњу јавности и вјерујемо да ће подстаћи млађе генерације да слиједе пут хуманости. Захваљујући добровољним даваоцима, Требиње нема несташице крви чак ни у кризним периодима“ истакао је градоначелник Требиња.

Требиње је један од ријетких градова који нема проблема са залихама крви, око 3 одсто наших грађана дарују крв, што је, по стандардима, оптимално. Из године у годину премашује се број прикупљених доза капи које живот значе. Како наводи начелник Центра за трансфузијску медицину Требиње др Драган Шаренац, у прошлој години прикупљено је 1730 јединица, а 2012. године 1590 доза најдрагоцјеније течности.“У овој години, закључно са јучерашњим даном, дато је 920 доза, што знатно премашује прошлогодишње давање“, истиче др Шаренац.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.