Пријем у градској управи за учеснике 5. Сусрета гимназија Европе

Прегледа: 358

За учеснике 5. Сусрета гимназија Европе данас је приређен пријем у Градској управи.

Пожељевши гостима добродошлицу, градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је град почаствован што може да угости делегације школа из седам држава, додајући да учесници сусрета нису одабрани случајно нити представљају само своју шкоју, већ и град и земљу из које долазе.

„Сигурно сте у правим рукама и у наредним данима домаћини ће вам презентовати слику стања у Требињу, а исто тако – и ви ћете имати доста тога да кажете нама.  Смисао ових сусрета и јесте да размијенимо искуства, да видимо шта је то што се примјењује код вас и у вашим школама а да би било добро да се примијени и код нас. Сигуран сам да ће на крају ови сусрети бити корисни за све“, истакао је Ћурић.

Предсједник скупштине града Требиња Драгослав Бањак истакао је да су све гимназије у свијету, у својој суштини, сличне – без обзира што се често разликују по квалитету наставног кадра, методама наставе или по опремљености.

„Најбољи ученици по правилу уписују такву врсту школе, а самим тим дају школи потребан квалитет. То су они најамбициознији, који су се опредијелили да студирају и који су се, можда и несвјесно, опредијелили за цјеложивотно учење. То су они који су се већ помирили са тим – да ће до краја живота непрекидно да се усавршавају“, казао је Бањак.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.