Градоначелник Мирко Ћурић разговарао је данас са власницима туристичких агенција са подручја нашег града које су реализовале туристичке ваучере Владе Републике Српске.

Ћурић је том приликом власнику „Френд травела“ Предрагу Турнићу и „Лукс травела“ Владимиру Јанковићу уручио скромне новчане награде јер су у протеклом периоду и поред изразито тешке ситуације у туризму успјели да управо у Требињу реализују ваучере који су додјељивани грађанима из цијеле Републике Српске.

Он је најавио да ће у наредном периоду бити одржан састанак и са представницима хотела, угоститељских објеката и винарија.

„Ово је само мали знак пажње, јер је знамо да су управо ове агенције међу првима осјетиле посљедице пандемије вируса корона. Надам се да ће им ова година бити значајно боља“, рекао је Ћурић.

Директор Туристичке организације Марко Радић казао је да је прошла година била веома тешка за цјелокупан туристички сектор, али да је похвално што је у односу на 2019. годину број ноћења на око 40 одсто, подсјетивши да је на нивоу Европске уније тај број 30 одсто, што показује да је за Требиње ипак владало интересовање туриста, првенствено оних из Србије.

Директори туристичких агенција изразили су захвалност градоначелнику на пријему, наводећи да ће и у наредном периоду улагати максималне напоре да што већи број туриста доведу у Требиње.

„Већ имамо интересовања туриста за долазак у наш град, а организујемо и једнодневна путовања по региону“, додали су они.