Пријем за ученике и наставнике требињске Музичке школе

Прегледа: 336

Ученици и наставници требињске Музичке школе посјетили су данас Градску управу Требиње и састали се са градоначелником Славком Вучуревићем који је за ове младе и талентоване музичаре данас организовао свечани пријем.

Ученици музичке школе су на домаћим и међународним такмичењима прошле и у току ове године остварили запажене резултате, а према ријечима директорице Душке Бабић, ради се о пет специјалних награда, 20 првих, 12 других, 17 трећих награда и три похвале. Према њеним ријечима то је изузетан успјех с обзиром да основну Музичку школу похађа 237 ученика, а средњу 37.

На данашњем пријему било је ријечи и о условима рада у Основној и Средњој музичкој школи Требиње. Градоначелник Требиња обећао је дозначити средства школи за куповину једног клавира те помоћи школи да прошири свој радни простор који за сада, како каже директорица Бабић, није довољан.

„Искористили смо прилику да поразговарамо о проблемима који у музичкој школи постоје, а прије свега су просторног карактера. С обзиром на резултате које постиже ова музичка школа, апсолутно заслужују нашу помоћ. А као награду за њихове резултате, од Градске управе до краја седмице ће добити 5.000 марака за набавку новог клавира“, рекао је након пријема градоначелник Требиња.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.