Пријем за учеснике 4. међународне смотре ветерана фолклора

Прегледа: 706

Замјеник градоначелника Требиња, Мирко Ћурић примио је данас у градској управи учеснике 4. међународне смотре ветерана фолклора која ће се одржати вечерас и сутра у Требињу.

Према његовим ријечима, долазак око 1 000 учесника је изузетна част за сами град.

„Овим догађајем чувамо наше обичаје и традицију које су нам наши преци оставили. Ако их ми будемо чували, чуваће их онда и наша дјеца. На добром смо путу. У прилог томе, говори чињеница да из године у годину све више гостију дође, а ево већ четврти пут се ова смотра организује“, каже Ћурић.

Небојша Ратковић, умјетнички директор Ансамбла националних игара „Јован Дучић“ нагласио је да је ово велики пројекат који је захтјевао велики труд и рад али када се ради срцем, ништа није тешко.

„Ми ништа не тражимо, захвални смо спонзорима што су нас подржали. А од свих нас велико хвала градској управи без чије подршке не би успјели“, додао је Ратковић.

Маријан Бошковски из Куманова каже да је радо дошао на овај прекрасни фестивал.

„Хвала домаћину што нас позива и што нас увијек ова лијепо угости“, истакао је он.

А ни Црногорци нису крили радост због боравка у нашем граду и учешћа на вечерашњој смотри фолклора.

Петар Шушић, директор Ансамбла „Никола Ђурковић“ из Котора каже да послије дугододишње сарадње се осјећају као домаћи у Требињу.

„Дивно је дружити се и са новим и са старим пријатељима. Увијек ћемо радо долазити“, закључио је Шушић.

Ансамбл националних игара /АНИ/ „Јован Дучић“ је организатор ове смотре пјесме и игре под називом „Вече фолклора поред Требишњице“.

Програм почиње вечерас дефилеом учесника улицама Требиња од 18 часова и 15 минута, након кога ће у 19 часова бити приређен концерт у башти Хотела „Платани“.

Исти распоред програма предвиђен је и за сутра, када ће смотра бити свечано затворена додјелом златних, сребрних и бронзаних награда у облику статуе пјесника Јована Дучића.

Покровитељ манифестације је град Требиње.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.