Приправнички стаж за 14 наших суграђана

Прегледа: 475

Четрнаест наших суграђана са вишом и високом стручном спремом потписало је данас уговоре са послодавцима о обављању једногодишњег приправничког стажа – кроз програм Градске управе, која је из буџета издвојила укупно 150 хиљада марака за финансирање њихових плата и доприноса.

Градоначелник Лука Петровић је нагласио да ће прва радна искуства од данас запослени приправници стећи у реалном сектору.

„Ангажовани су млади без посла који су завршили студијски програм од 180 бодова – и они ће имати мјесечну плату од 450 марака, плус доприноси, као и они са студијским програмом од 240 бодова, који ће примати мјесечну надокнаду од 550 марака, плус доприноси у комплету рефундирани од стране Градске управе“, истакао је градоначелник додајући да у нашем граду тренутно 245 високообразованих људи без посла.

„Наш циљ је да у наредних 12 мјесеци сваки високообразовани човјек који се налази на евиденцији Завода за запошљавање, а завршио је факултет до краја 2016. године, добије могућност обављања приправничког стажа“.

Петровић је подсјетио да је по истом програму планирано и ангажовање волонтера у јавном сектору, али да је предност дата приправницима у предузећима реалне привреде.

Вера Басор добила је прилику за једногодишње стажирање у фирми „Елфриго“.

„Већ сам четири године на бироу и за мене је ово изузетна прилика за рад и усавршавање“, каже Басор.

У „Свислајон“ – Прехрамбеној индустрији шансу за стицање првих радних искуства добила је Драгана Савовић.

„Завшила сам хемију прије годину дана, и од тада активно тражим запослење. Ево ми се коначно указала прилика и много сам срећна због тога“, истиче Савовићева.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.