Први посао за 165 лица

Прегледа: 403

Kроз пројекат запошљавања Завода за запошљавање РС и Града Требиња, у нашем граду посао ће добити 165 особа, истакао је градоначелник Лука Петровић на потписивању уговора са 79  послодаваца из нашег града.

За овај пројекат обезбјеђено је укупно 675.000 марака.

“Град Требиње паралелно републичким институцијама проводи програме запошљавања и самозапошљавања и ангажовања људи у приправничком и волонтерском стажу. Активност и републичке институције Завода за запошљавање и Града Требиња  допринијело је томе  да је  број високообразованих који није имао приправнички и волонтерски стаж до првог децембра 2016.  године  био 242, а данас констатујемо да је остало око њих 40, који нису одрадили приправнички стаж, што не значи да неће бити ангажовани у наредних пар мјесеци“, истакао је градоначелник Петровић и додао да је ова активност веома важна и да је треба наставити.

Kако наводи, у синергији Завода за запошљавање и Градске власти, млади људи добијају шансу и добијају нова знања, контакте, многа искуства, нове васпитно-образовне активности.

„И друге локалне управе треба да искористе своје буџете и да допуне оно што није завршио Завод за запошљавање. Мислим да смо ми овдје у потпуности успјели и да је то један од програма које смо промовисали и нашим породичним програмима гдје желимо да млади људи остају у РС, да им се да шанса“, казао је он.

Данашњем састанку са послодсавцима присуствовао је и директор Завода за запошљавање Републике Српске је Мирослав Вујичић, који је је истакао да је ово примјер гдје локална заједница и републичке институције заједно сарађују и постижу добре резултате.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.