Руски новинари у посјети Требињу

Прегледа: 169

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић разговарао је са представницима руских новинара који бораве у посјети нашем граду и Републици Српској, истакавши значај односа између двије државе, али и потенцијале које Требиње нуди како би се остварила још боља сарадња у будућности.

Ћурић је госте нашег града упознао са развојним плановима, туристичким и привредним потенцијалима, те о инфраструктурним пројектима који су у току или тек треба да се реализују.

Он је истакао да се нада да ће у наредном периоду бити успостављена још већа сарадња између Туристичке организације града и туристичких агенција из Русије, јер наш град има потенцијале које може да преузентује народу из Русије.

“Вјерујем да је ово почетак једне нове сарадње, а представљање Требиња на овакав начин је од изузетног значаја јер је ријеч о новинарима препознатљивих руских медија”, навео је Ћурић.

Председник Савеза новинара Русије  Владимир Соловјев истакао је да се Требиње значајно промијенило у односу на период када је овдје боравио током деведесетих година прошлог вијека.

Он је рекао да би свакоме препоручио да посјети најјужнији град Републике Српске.

“У посјети Требињу и Републици Српској бораве 32 новинара. Након Требиња, посјетићемо Вишеград, Јахорину, Бањалуку, Београд”, навео је Соловјев.

Он је истакао да му је веома драго што је поново у Требињу, присјећајући се времена када је као новинар државне руске телевизије извјештавао из нашег града.

Осим Соловјева, на пријему код градоначелника били су, између осталих, и директор Сверуског центра за истраживање јавног мњења Валериј Федоров, предсједник Центра за развој регионалне политике Иља Грашченков, руководилац пројекта Балканист.ру Олег Бондаренко.

У посјети Републици Српској, између осталих, бораве новинари “Независне газете”, руске Националне географије, руског Дискаверија, Московског комсомолеца, Новог дана…

Ова делегација борави у Републици Српској у организацији Представништва Републике Српске у Москви.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.