Градска управа Града Требиња најоштрије осуђује покушај појединих политичких партија из Федерације БиХ које покушавају да омаловаже најаву српског предсједника Александра Вучића да ће Србија „у најљепшем српском граду“, Требињу, изградити аеродром, стављајући у први план дневнополитичке размрице и несхватајући искрену братску бригу матице за свој српски народ с друге стране Дрине.

Став тих партија да Требиње није српски град не желимо ни да коментаришемо, јер њихови „мислиоци“ прије него што нешто напишу треба да сагледају историјске чињенице и схвате да српски народ на овом подручју живи вијековима.

Заборављају, притом, да све што припада Републици Српској носи и њен префикс. У том свјетлу видимо и ово саопштење као још један покушај да се Републици Српској оспори потпуни административни и правни садржај и да се њени темељи доведу под знак питања.

Они који покушавају да наметну таква рјешења морају да знају да ми немамо ништа на продају, да сваку стопу Републике Српске па самим тим и Требиња сматрамо светим и подједнако важним.

А што се тиче наводног етничког чишћења на подручју Требиња, те партије имају најмање право да о томе говоре, јер је Требиње међу ријетким градовима у коме није било етничког чишћења и масовних злочина, за разлику од онога што су дешавало над српским становништом у данашњој Федерацији БиХ у посљедњем рату, али и у неким ранијим ратним сукобима.

И на крају, све добре и незлонамјерне људе из свих дијелова свијета, па и вас који сте писали ова саопштења, позивамо у наше Требиње, на југ Српске, да дођете да се одморите, уживате, погледате и упознате чињенице о богатом културно-историјско насљеђу нашег града, како вам митови не би замагљивали стварност. Додуше, за сада копненим путем, а у скоријој будућности и летом на аеродром који ће саградити народ и Влада Србије као и многе пројекте у Српској до сада“.