Састанак цивилне заштите: Поплаве још не пријете Требињу

Прегледа: 422

На ванредној сједници градског Штаба цивилне заштите констатовано је да, упркос обилним падавинама, ситуација у Требињу није алармантна и да кишне падавине још увијек не угрожавају приобаље и плавна подручја. – У сваком случају морамо бити у приправности.

На састанку је договорено да комуникација између свих субјеката који су од значаја за заштиту од поплава мора да функционише на високом нивоу.

Цивилна заштита је спремна да реагује уколико буде потребе, а обезбијеђене су довољне количине врећа са пијеском – рекао је након састанка начелник ове службе Ненад Шаренац, додавши да грађани за све проблеме изазване обилном кишом могу да позову бесплатан број 121.

Он је додао да данашње временске прогнозе дају много више разлога за оптимизам, него што је то био случај са метеоролошким најавама од прије неколико дана.

– Најављује се – и мање падавина и слабији удари вјетра. Штаб цивилне заштите у сталном је контакту са Хидрометеоролошким заводом РС и Хидроелектранама на Требишњици, те на вријеме добија све информације о протоку воде кроз град и најављеним количинама падавина, каже Шаренац.

У Требињу је од синоћ до 13 часова пало 55 литара кише по метру квадратном, кажу у Метеоролошкој станици у нашем граду. У Хидроелектранама на Требишњици сазнајемо да је проток воде кроз град 45 кубних метара у секунди и да приобаље није угрожено. Проток ће се мијењати зависно од количина падавина и дотока у акумулације, наводе у овом предузећу.

М.Б./Радио Требиње

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.