Градоначелник Требиња Мирко Ћурић састао се данас са министром за људска права и избјеглице у Савјету министара Милошем Лучићем, са којим је разговарао о актуелним питањима из области права расељених и избјеглих лица, статусу српских повратника у општину Равно те изградњи зграде за избјегла лица (ЦЕБ2 пројекат) у Требињу.

Након састанка, градоначелник Ћурић је рекао да је пројекат ЦЕБ2 у завршној фази те да је крајњи циљ да се затворе колективни центри, а избјегла и расељена лица да, сходно правилнику који је на снази, добију простор који заслужују.

Министар Лучић је подсјетио да је Министарство за људска права и избјеглице са градом Требињем сарађивало на неколико пројеката, истакавши да је један од најважнијих изградња зграде за избјегла и расељена лица са подручја Требиња која се спроводи путем пројекта ЦЕБ два.

„У наредном периоду 48 породица треба да добије свој нови кров над главом након 25 година и том приликом ће се затворити колективни центар на подручју града Требиња“, рекао је Лучић.

Он је додао да је у оквиру овог пројекта потписан анекс уговора по коме је потребно да се још заврши околно уређење.

Лучић је такође рекао да ће Министарство за људска права и избјеглице настојати да ријеши проблеме српских повратника у федералној општини Равно те навео да је за пројекат електрификације у овој општини већ расписан јавни позив, а сама реализација би требала услиједити кроз два мјесеца.

Градоначелник Требиња је додао да је пројекат електрификације значајан за све српске повратнике у општини Равно:

„Не треба да заборавимо то становништво и у наредном периоду ћемо настојати да им кроз ове и сличне пројекте помогнемо“, рекао је Ћурић.