Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да ће у Требињу у наредном периоду бити постављена два стационарна радара за контролу брзине кретања возила, док ће у сарадњи са Агенцијом за безбједност саобраћаја Српске бити реализован заједнички пројекат безбједног прелаза преко улице код Основне школе „Вук Караџић“.

Ћурић је, након састанка Савјета за безбједност коме је присуствовао и директор Агенције Новица Крунић поводом Европске седмице мобилности, истакао да ће Град и Агенција заједнички реализовати и провјеру неопходности постављања ‘лежећих полицајаца’ на ширем градском подручју.

„Имамо велики број захтјева за постављањем успоривача саобраћаја. Са стручним људима из Агенције ћемо обићи све локације и видјети гдје је то неопходно, јер више од 80 одсто возача поштује саобраћајне прописе“, навео је Ћурић.

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Радослав Крунић истакао је да је ово први у низу састанака који организује ова агенција и то захваљујући кабинету предсједника Српске Жељке Цвијановић.

„Циљ нам је да кроз едукативне радионице дођемо од оних најмлађих који похађају вртић до ђака. Морамо да подигнемо свијест грађана да у саобраћају треба да се понашамо на начин да не угрозимо ни туђи, ни свој живот“, навео је Крунић.

Он је казао да је у 2019. години на путевима у Српској у саобраћајним незгодама погинуло 118 лица, наводећи да досадашњи показатељи говоре да ће у овој години тај број бити мањи.

У Требињу ће сутра бити организовано постављање симулатора превртања, косе равни и дјечијег полигона испред Културног центра, чему ће присуствовати и министар саобраћаја и веза Српске Ђорђе Поповић.