У Градској управи Требиње данас је потписан Протокол о сарадњи између Спортског друштва „Леотар“ и Спортско-привредног друштва „Раднички” из Крагујевца.

Према ријечима секретара Спортског друштва „Леотар“, сарадња ће се односити на јуниорске екипе из различитих спортова, стучна и професионална усавршавања, али и на сениорске екипе.

Осим представника спортских друштава, потписивању протокола присуствовао је и градоначелник Требиња Мирко Ћурић који каже да протокол представља први корак у реализацији интензивније спортске сарадње између два спортска друштва.

“Спортисти из Требиња и Крагујевца ће сада имати мвише огућности да остваре изузетно квалитетну сарадњу у више спортских грана, а данас потписани протокол о сарадњи представља први корак ка реализацији будућих планова.“, каже Ћурић.

Директор Спортско-привредног друштва „Раднички“ Бојан Илић каже да потписивање протокола о сарадњи представља  наставак раније сарадње те да ће овај документ омогућити боље услове за њен наставак.

Илић је рекао да ће Спд „Раднички“ у наредном периоду настојати да доведе ватерполо репрезентацију Србије у Требиње, која би oдиграла једну ревијалну утакмицу у нашем граду.

Иначе, у саставу Спортско-привредног друштва „Раднички“ налазе се четири крагујевачка спортска колектива који наступају у најквалитенијим лигама Србије и то мушки и женски кошаркашки и рукометни клуб, као и одбојкашки и ватерполо клуб из овог града.