Ситуација у Требињу се стабилизује, расположива оператива на терену

Прегледа: 174

Ситација на терену није алармантна, а протекла ноћ је била релативно мирна. Од јутрос су почели да пристижу нови позиви за санирање штете, коју су  изазвали олујну удари вјетра, рекао је Мирко Ћурић градоначелник Требиња и командант штаба за ванредне ситуације Града Требиња, додајући да је сва расположива оператива градске управе и јавних предузећа на терену.

Од јутрос на бесплатан број Центра за обавјештавање 121 почели да пристижу нови позиви за санирање штета од невремена, те да је оператива коју је ангажовала Градска управа настоји да штету санира према приоритетима.

„Молио бих грађане да имају разумијевање и не пријављују мање штете које они сами могу са санирају, те да пријављују само они који проблем не могу да ријеше сами. Порука грађанима је да се из својих домова не крећу без пријеке потребе, а према нашим информацијама, јаки удари вјетра би требало да ослабе до поднева“, рекао је он.

Ћурић је подсјетио да је јуче евидентиран случај да је  један наш суграђанин пао са крова, приликом санирања штете од невремена.

„Наша порука је да грађани на чијим је објектима причињена штета сачекају, јер ћемо данас и сутра наставити да санирамо посљедице невремена. Наредних дана ће доћи комисија да сагледа стање у вези са евентуалном финансијском надокнадом“, казао је Ћурић.

Он је прецизирао да је у сарадњи са представицима мјесних заједница штета евидентирана, а Град Требиње ће у зависности од износа штете финансијски помоћи, како би посљедице настале штете биле лакше отклоњене.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.