Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас да је донесена одлука да од сутра буду затворене све школе и високошколске установе у Српској до 30. марта, док ће вртићи наставити са радом уз појачану контролу надлежних из Института за јавно здравство Републике Српске.

Вишковић је истакао да је на данашњем састанку закључено да се забране сва јавна окупљања, да се институције Српске обрате Савјету министара и Граничној полицији да воде пооштрен улазак и контролу уласка лица из земаља захваћених вирусом корона, да здравствене установе сачине план рада у ванредним околностима, те да се успостави комуникација са Свјетском здравственом организацијом и појединим амбасадама како би била обезбијеђена помоћ и подршка.

„Све ово радимо како би ишли у сусрет рјешавању проблема, а не да их рјешавамо када се они догоде“, нагласио је Вишковић на конференцији за новинаре послије састанка званичника Републике Српске у вези са епидемиолошком ситуацијом у Српској.

Вишковић је истакао да ситуација у Српској није драматична и да је све што преузимају институције усмјерено на превентиву.

Састанку су, између осталих, присуствовали предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља Ален Шеранић.