Скупштина разрјешила дужности директора ЈУ “Требињеспорт”

Прегледа: 416

На 23. сједници Скупштине града Требиње одборници су данас разријешили дужности директора ЈУ “Требињеспорт” Требиње на лични захтјев, а Скупштина је усвојила и приједлог о расписивању јавног конкурса за избор директора ЈУ “Требињеспорт”.

По овој тачки Слободан Мрдић, одборник Социјалистичке партије, није учествовао у скупштинском одлучивању о разрјешењу, уз образложење да је по овом питању уложио жалбу у управном спору. Слободан Мрдић је рекао да је он дугогодишњи одборник у Скупштини града, а његов брат Миодраг Мрдић такође директор ЈУ “Требиње спорт” и да му није јасно зашто је сада СНСД покренуо питање сукоба интереса. Мрдић је истакао да поштује легислативни систем, па се тако односи и према овом питању, али је одбио да учествује у дискусији и напустио сједницу.

Скупштина је донијела одлуку да Миодраг Мрдић настави вршити дужност в.д. директора ЈУ “Требињеспорт” до спровођења процедуре јавног конкурса и избора новог директора.

На сједници је усвојена и одлука о комисији за спровођење јавног конкурса за избор директора ЈУ “Требињеспорт” и одлука о висини накнаде за рад чланова Одбора за жалбе запослених у Градској управи Требиње.

Након сједнице, градоначелник Требиња Славко Вучуревић и представници Скупштине града су, поводом почетка ратних дејстава деведесетих година на територији Требиња, положили вијенац на спомен обиљежје требињским борцима страдалим у одбрамбено-отаџбинском рату.

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.