Скупштина усвојила Извјештај о извршењу буџета Града за прву половину године, усвојена нова одлука о паркирању на територији Града

Прегледа: 199

На 27. засједању Скупштине града Требиња одборници су усвојили извјештај о извршењу буџета Града Требиња у периоду од 1.1. до 30.6. 2019. године према коме укупна консолидована буџетска средства на половини године износе 10,2 милиона КМ, са остварењем 36,5% од годишњег плана.

Дефицит у износу од око 1.2 милона КМ углавном је посљедица немогућности адекватне наплате средстава од хидроакумулација, као и неостварења прихода од концесионих накнада и земљишне ренте за које се представници Града надају да ће бити наплаћене до краја године.

По основу извјештаја о стању дуга и издатим гаранцијама, укупан дуг Града Требиња износи 12.8 милиона конвертибилних марака.

Одборници су данас усвојили и нову одлуку о  организовању, начину коришћења и наплате паркирања возила на јавним паркиралиштима којом је предвиђене повлашћене цијене за пензионере или лица старија од 65 година, који ће плаћати 50% цијене паркинга испред својих зграда, а по повлашћеној цијени паркинг карте ће имати и власници апартмана.

Цијена паркинга у другој зони је по новој одлуци такође умањена.

Такође, усвојена је измјена одлуке којом се уређује организација и вршење такси превоза на подручју града, према којој ће однос дозвољених такси возила самосталних превозника и правних лица бити 3:1, умјесто ранијијх 5:1.

Градска Скупштина је усвојила и извјештај о стању безбиједности на подручју Града Требиња за период 1.1. – 30.6. 2019. године, као и извјештај о оствариваеу програма рада Скупштине Града Требиња за период април-јун 2019. године.

Одлуком о преносу права својине на Владу РС, обезбијеђено је земљиште у Горици за објекат у којем ће бити смјештена јединица жандармерије.

Скупштина је усвојила и план управљања заштићеним спомеником природе Павлова пећина за период 2019- 2029. г.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.