Службе града на услузи грађанима који не могу сами да санирају штету

Прегледа: 337

Kомандант штаба за ванредне ситуације Града Требиња Мирко Ћурић казао је да је оператива којом располаже Град Требиње већ ангажована на терену на рашчишћавању и санацијама штете које је протекле ноћи изазвали олујну удари вјетра.

Ћурић је позвао све суграђане који нису у могућности да поправе штету на својим објектима – да се јаве на бесплатан број 121.

„А они који су у могућности, позивам да то ураде у властитој режији јер је заиста велики број захтјева“, казао је Ћурић.

Он је додао да је већ запримљен велики број пријава грађана којима је на кућама оштећен цријеп.

„Информације са терена којима располажемо казују да су од удара вјетра оштећени објекти средњошколског центра, затворени базен у изградњи, срушена су стабла на око двадесет локација на подручју града,чак имамо евидентиран и један пожар“, истакао је Ћурић.

Пожар у мјесту Бобовишта у Федерацији БиХ шири се великом брзином ка подручју Требиња усљед јаког вјетра, али за сада не пријети кућама.

Kако за Радио Требиње каже Трипо Ћук, старјешина Ватрогасне јединице Требиње, пожар се шири на неприступачном подручју што требињским ватрогацима онемогућава његово гашење. У мјесту Бобовишта пожар је избио јуче око 16:00 часова.

 

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.