Смањен број паса луталица на подручју града

Прегледа: 321

Број паса луталица у граду је смањен у посљедњих двије и по године, од када постоји азил за псе на Ободини, и од тада је усвојено преко 200 кућних љубимаца, потврдила је Мирјана Ратковић, начелник Одјељења за стамбено- комуналне послове града Требиња.

Ратковићева истиче да су највећи проблем пси- кућни љубимци, које власници пуштају на улицу без надзора. На срећу, каже она, у посљедње вријеме није било напада паса луталица на суграђане. Казне за власнике паса који љубимце пуштају на улицу без надзора су од 300 до 900 марака.

У азилу за псе омогућено је бесплатно усвајање, међу којима су и поједине врсте расних паса. Из прихватилишта и даље се апелује на грађане да псе не остављају на улици, већ у азилу, гдје имају адекватне услове за живот уз редовну ветеринарску контролу.

Хигијеничари у азилу су потврдили да је са градских улица од почетка године у азил доведено преко 50 паса. „Хигијеничарска служба свакодневно излази на терен по позиву. Приоритет имају локације у ужој градској зони, као и интервенције по налогу Комуналне полиције и инспекција“ , кажу у азилу и додају да због кризе све већи број власника прибјегава непопуларном чину пуштању паса на улицу или их директно доводе у азил

Коментари: 0

Ваша електронска адреса је обавезна али неће бити приказана. Обавезна поља су обележена *.